Om oss

Vi i familjen Claesson har haft transporter i fokus i över 55 år.

Hos oss i familjen Claesson har transporter stått i fokus i över 55 år. De första transporterna i vår regi rullade ut redan 1965, då med pappa Göte bakom ratten. Fem år senare gick den första leveransen av styckegods till Norge, inte hade vi då en aning om att just det skulle komma att bli vår specialitet.

Många mil har rullats på vägarna sedan dess och Claesson Transport har genom åren utvecklats från ett litet åkeri till en fullskalig transportpartner. När det gäller transporter till Norge vågar vi idag till och med sticka ut hakan och kalla oss experter.

Idag drivs företaget av nästa generation i familjen och vi barn är stolta över att få fortsätta driva företaget i samma familjära anda.

Under de 55 år Claesson Transport varit verksamt har branschen förändrats, och för oss har det varit viktigt förändras med den. Vi kan därför idag erbjuda både fossilfira transporter och tjänster som plock, pack, märkning och fullskalig 3PL.

2021 blev vi hållbarhetscertifierade enligt Fair Transport, transportbranschens initiativ för hållbara transporter. Ett självklart val för oss och en trygghet för dig som kund att transporten utförs ansvarsfullt, trafiksäkert och klimatsmart. 

Tillsammans skapar vi en trygg och hållbar framtid!

/ Christer, Anders, Anna och Cajsa

Hållbara transporter

Claesson Transport är certifierade enligt Fair Transport* vilket innebär att alla våra transporter genomförs socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart.

Vi jobbar ständigt med att minimera det avtryck vi lämnar efter oss.

För att minska vår miljöpåverkan kör vi idag med extra långa fordonskombinationer på de vägar där det tillåts, vi har dessutom en däckstrategi för återanvändning av däck och gör vad vi kan för att minska luft/rullmotståndet på våra fordon. 

Hos oss har du som kund möjlighet att välja att få dina transporter utförda fossilfritt. Våra fossilfria transporter körs på HVO - förnybar, fossilfri diesel med upp till 90 % CO2-reduktion.

Vi tar med andra ord inte bara ansvar för dina transporter utan ser också till att göra det på ett sätt som är hållbart för både ekonomi och miljö.

Tillsammans skapar vi en trygg och hållbar framtid.

*Fair Transport är transportnäringens hållbarhetscertifiering av godstransporter på väg. Alla certifierade företag uppfyller uppsatta krav och kriterier och följs löpande upp via en oberoende tredjepartsgranskning.

Fair Transport
   Läs mer på Fair Transport

 

Tidslinje

2024

Vår framtidsvision fortsätter vi utvecklas för våra kunders behov

2020

Certifiering Fair transport

2015

Göte lämnar över ansvaret till barnen
Christer, Anders, Anna och Cajsa

2015

50-årsjubileum

2011

Vi bygger servicehall för tvätt och underhåll

2000

Ny terminal på Hedentorp öppnas

1995

Invigning av serviceanläggning i Mullsjö

1985

Vi etablerar kontor & godsterminal i Jönköping

1970

Första styckegodset levereras till Norge

1965

Göte Claesson grundar företaget

Åk till toppen